Seier i Trøndelag

Seier i Trøndelag

Med værgudene på sin side og med flotte veier i Trøndelag, kjørte Glenn Larsen i sin Peugeot 306 inn til klasseseier i årets Rally Trøndelag. Arrangøren hadde i år lagt stor vekt på sikkerhet, grunnet en stor ulykke der i fjor, så løpsdagen startet med et obligatorisk førermøte, der førstehjelp til sidemann og generell sikkerhet sto på agendaen.

– Vi synes dette var et positivt tiltak, og for mange kan det være greit med litt oppfriskning av førstehjelp, forteller Glenn Larsen.

Glenn Larsen med kartleser Tore Hellerud, som var innlånt fra team-kollega Moan for anledningen, fikk en bra start frem til midt på første fartsetappen, det de tok det litt pent fordi det var veldig glatt. På neste fartsetappe holdt det på å gå riktig galt, da de fikk et kjempetilbud, og skled flere meter langs med grøften. De kom seg opp igjen, uten skader på bilen, og litt senere fikk de full stopp på bilen, og brukte tid på å få startet igjen.
– Vi fikk akkurat start på bilen igjen da jeg så nestemann i speilet, sier Glenn Larsen.

Tredje etappen gikk fint, men den fjerde kunne godt vært strøket, da veiene her ikke lenger var særlig kjørbare etter at etappen var brukt tidligere på dagen.

Resten av fartsprøvene gikk greit, bare ikke fort nok til en bedre totalplassering, men klasseseier bli det likevel.
– Vi er generelt fornøyd med noter og kjøring, men vi taper på raske partier siden bilen rett og slett ikke går fort nok, sier Larsen.

Neste løp for Glenn Larsen er Rally Bohemia i Tsjekkia den 14.-16. juli, der han skal ha med seg Tore Hellerud som kartleser. Dette er en EM-runde på asfalt, som gir god trening til neste NM-runde i september, Rally Larvik som også er på asfalt.

 

Share