Nok et forsøk i Bohemia

Nok et forsøk i Bohemia

Da er det klart at Team ITweb Online Motorsport igjen vil være representert i Rally Bohemia som kjøres i Tsjekkia. Glenn Larsen reiser nedover nok en gang, og skal denne gangen ha med seg Tore Hellerud som kartleser. Sist ble det ikke noe plassering, da ekvipasjen brøt på transport til femte fartsetappen med ødelagt bil, og en noe mørbanket kartleser.

Tore Hellerud skulle ha vært med i fjor, men var med i en rallyulykke i Trøndelag, og ble ikke friskmeldt i tide, derfor steppet Stig Larsen inn som kartleser.

– Det gikk dessverre litt galt der nede og vi måtte bryte, forteller Larsen. Etter en feilberegning på fjerde fartsetappen, holdt vi litt for stor fart over en bakketopp, slik at vi hoppet altfor langt, og landet altfor hardt. Vi kjørte etappen ferdig, men kartleseren måtte til legesjekk, og bilen fikk større skader i front, legger han til.

Men nå er Larsen og Hellerud klare, og turen nedover starter med en liten ferie for familien Larsen. De reiser nedover allerede onsdag 5. juli, og skal bo samme sted som i forbindelse med løpet. Kartleser Hellerud gleder seg stort, og kommer nedover med fly søndag 9. juli. Serviceteamet består denne gang av Anders Larsen, Tor Neset og Even Moan. De tar med seg servicebil med rallybil på henger, og har avreise fra Oslo tirsdag 11. juli.

Rally Bohemia er et rent asfaltrally som kjøres nord for Praha, og basen ligger i Mlada Boleslav (Skodas hjemby). Det skal til sammen kjøres 248 kilometer fartsetapper og 433 kilometer transport mellom fartsetappene, til sammen 681 kilometer. Dette er et europamesterskap (EM) i rally, og det forventes mange gromme biler til start. Gjennomkjøringen starter allerede onsdag 12. juli, og varer i 2 dager.

Torsdag kjøres det et såkalt ?shakedown?, der man kan teste bilen før selve løpet som starter fredag ettermiddag. Første etappe er en superspesial der bilene starter parvis på en bane der det forventes ca. 10.000 tilskuere. Resten av etappene kjøres lørdag og søndag. Det kalkuleres med at første bil er i mål i 15-tiden søndag.

Teamet har med seg sin Peugeot 306 S16, som er bygget om til klasse A7. Det er ikke gjort noe med motoren, den er fortsatt etter N3 standard. Derimot kan de kjøre med 17″ hjul og hydraulisk brekk i den nye klassen.
– Vi hadde et håp om at vi skulle få testet bilen før avreiser, sier Larsen, men det ser ikke ut til at det skal la seg gjøre, dessverre.
Bilen blir i disse dager bygget om til å ha asfaltunderstell, da den sist ble kjørt på grus i Rally Trøndelag.

Larsen og Hellerud gleder seg veldig til å kjøre et stort løp igjen, og håper de klarer å fullføre løpet. De kjørte VM-runden i Tyskland sammen, og der endte de på en tredjeplass i sin klasse.
– Vi bare må komme til mål i Bohemia, men vi ønsker ikke å ta noen sjanser denne gang, da det var mye skader å utbedre etter fjorårets løp, avslutter Hellerud.

 

Share