2. plass til Moan i Aurskog-Høland

2. plass til Moan i Aurskog-Høland

Even Moan kjørte lørdag inn til sin tredje strake andreplass i sin Toyota Celica GT-4, ikke helt uten problemer denne gang, i årets Aurskog-Høland rally. Tidlig på siste fartsprøven forsvant nemlig bremsene.

Aurskog-Høland Rally er et kompaktrally, som innen ca. 5 timer skal ha alt fra teknisk kontroll, innsjekk, fartsprøver, målgang og premieutdeling. Alt skjer klassevis, så det er ikke mye venting på resten av deltagerne. Etappene varierte i lengde, de tre første var relativt korte, men fjerde og siste etappen skulle gjøre det store utslaget da den var noe lenger med sine 13 kilometer.

Even Moan og kartleser Tore Hellerud, som steppet inn for Anders Larsen da han ble syk, startet bra på SS1. De kjørte inn til en 2. plass totalt, 6 sekunder etter Tord Linnerud, som forøvrig vant alle fartsprøvene i sin WRC bil.
– Det var veldig artig å kjøre, men det var mye løsere underlag enn jeg trodde det skulle være, så vi hadde et tilbud halvveis innpå prøven, forteller Moan. Det var glatt å kjøre, men dette var jo likt for alle, legger han til.

På SS2 som var den store publikumsetappen med biler i full fart over gårdstun, kjørte de også inn til en andreplass, 5 sekunder etter Linnerud og med 5 sekunder ned til neste bil.
– Her fungerte alt bra, sier Moan.

SS3 gikk på HV-leiren og var den korteste prøven på knappe kilometeren, og her ble det også andre beste tid i klassen, men han falt ned til 4. plass totalt.
– Her var det utrolig dårlig vei, så vi tok det pent og regnet med at tiden ville bli deretter, forteller Moan.

På siste fartsprøven mistet de bremsene tidlig, og tapte derfor dyrebare sekunder. De endte på en fjerde plass totalt. Etter egne beregninger leder nå Even Moan NMK Cupen i sin klasse med 88 poeng, foran Tord Linnerud med 85 poeng.

– Dette var veldig synd at andreplassen på totallisten glapp, selv om vi fremdeles holdt oss på en andreplass i klasse A8, avslutter Even Moan.

Nå er det lang ferie for Even Moan, mens kartleser Tore Hellerud allerede neste helg setter seg i den andre team-bilen, og leser for Glenn Larsen i årets Rally Trøndelag den 17. juni. Dette blir en oppkjøring til årets store løp for Glenn Larsen, Rally Bohemia i Tsjekkia, og Tore Hellerud skal lese når løpet kjøres senere i sommer.

 

Share