Rudskogsprinten og Korsika for tur

Rudskogsprinten og Korsika for tur

Da er det like før det braker løs på Rudskogen igjen, og Even stiller med sin nye bil der nede for å sladde litt. Glenn derimot, reiser heller til Korsika denne helgen, for å overvære en VM-runde på asfalt der om en drøy uke.

Even har denne gang kjøpt seg en Mazda 323 Gr.A for å kjøre Rudskogen og Bjerke med, og starter for første gang med denne bilen til helgen. Han skal denne gang ha med seg en av våre mekanikere, Bjørn Martin, på denne turen, og han gleder seg stort.

– Skal bli moro å sladde litt igjen, sier Even. Det er moro å kjøre en tohjulstrekker også, men det å sladde rundt med noe som dytter og skyver på alle fire med turbo, er det ingen ting som slår, gliser han videre.
Bilen er i utgangspunktet innkjøpt for å kjøre disse to løpene, men tiden vil jo vise om det blir noe mer. Uansett har det blitt en aldri så liten test med bilen, og alt ser ut til å være slik det skal, foruten et lite problem med responsen. Men dette problemet viste seg å kun være en løs mutter, og derfor veldig enkelt å fikse.

Rudskogen er sprintløp på Rudskogen motorsenter, og går på 100% asfalt. Løpet kjøres på hovedbanen og gokartbanen, der disse er slått sammen til en fartsetappe. Denne etappen skal kjøres 3 ganger, og det tilsvarer ca. 18km fart, uten transport.

Langtur til Korsika
Glenn skulle også kjøre dere nede, og denne gang med Fiesta S1600. Even var klar for at Glenn skulle kjøre denne der nede, og Glenn var egentlig meget klar for dette. Men dessverre kom noe annet i veien, og Glenn måtte melde seg av igjen. For han reiser istedet til Korsika nå på fredag, og blir der til etter løpet som går der neste helg.
– Det skal bli artig å få med seg en VM-runde der nede, og ikke minst å følge alle nordmennene som skal starte der. Jeg skal være med å kjøre bilen til Bert Kollevold nedover, og hjelpe de på service, samt å knipse litt bilder i samme slengen, om det blir tid, smiler Glenn.

Det skal start 3 norske team foruten Henning og Petter i Korsika, så dette blir spennende å følge. Det er også Suzuki sitt første løp med deres nye WRC-bil, og det blir spennende å se hva de får til med den bilen, selv om dette løpet egentlig kun er ment som en test for de.

Den norske som stiller til start er:
– Petter Solberg / Philip Mills – Subareu Impreza WRC
– Henning Solberg / Cato Menkerud – Ford Focus WRC
– Andreas Mikkelsen / Ola Fløene – Ford Focus WRC
– Bernt Kollevold / Thomas Myhre Hansen – Mitsubishi EVO 9
– Axel Skotvedt Sundling / Anders Hjertum – Mitsubishi EVO 7

Det er ikke mye tid de tre øverste her har å ta av, da de denne helgen skal kjøre Rally Katalonia. Det løpet er ferdig på søndag ettermiddag, og gjennomkjøringen på Korsika starter allerede på tirsdag. Så disse får kun en dags pause, som mest sannsynelig vil gå med til reisen over til neste løp.

Vi får håpe alle disse gjør et godt løp, og at de alle vil være fornøyd etter løpets avslutting som går søndag den 14. oktober.
Løpet går på 100% asfalt i fjellene på ferieøya Korsika. Løpet starter med Shakedown på torsdag, og er i gang med første fartsetappene på fredag 12. oktober.

 

Share