Ny bil kjøp inn, igjen…

Ny bil kjøp inn, igjen…

Endelig er teamets drømmebil kjøpt inn, og bilen har selvfølgelig 4WD og sekvensiell girkasse. Etter litt forskjellige bilkjøp og testing de siste årene, har endelig kabalen gått opp for Even. Nå er det det en skikkelig WRC-bil i garasjen, selv om den drar litt på årene.

Det har vært en litt prøvende og kronglete vei til denne drømmebilen, men nå har det endelig løst seg. En tidligere fabrikksbil av type Skoda Octavia WRC EVO1, med sin egen lille historie. Bilen har en såkalt gullbok fra FIA, noe alle fabrikksbiler som har kjørt VM har.

– Det er ordentlig moro at dette løste seg, men det ordner seg jo alltid for snille gutter, forteller Even med et kjempeglis.

Bilen står i Nederland og blir i disse dager klargjort for levering. Når den kommer til Norge, står det en del på arbeidslisten her også. Planen er å kjøre sprintrallycupen på asfalt, samt NM-runden i Larvik sent på året.
– Det er ikke umulig at vi stiller med bilen på andre utvalgte grusløp også, sier Even. Målet er å ha bilen helt klar til sommersesongen starter i april, men skulle den bli ferdig før, er det mulig at vi også stiller i et vinterløp. Dette er noe som blir tatt stilling til når arbeidet med bilen nærmer seg ferdig, legger han til.

Bilen er altså en tidligere fabrikksbil fra Skoda Motorsport i Tsjekkia, og ble bygget i 2000. Bilen har kjørt en rekke store løp, blant annet VM-runder som f.eks. Monte Carlo og Korsika. Bilen har 300HK+ og 550NM+, har aktive diffrensialer, 4 hjulstrekk og veier ca. 1230 kg.

– Jeg gleder meg stort til å få prøvd bilen skikkelig her hjemme når den tid kommer, og nå skal jeg vel roe meg med denne. Drømmebilen er på plass, så jeg får klare meg med den, ler Even, som begynner å bli litt sliten i munnvikene etter all smilingen i det siste. Dette blir utrolig tøft å kjøre, og savnet etter 4-hjulstrekk har vært stort, avslutter han.

Det ser også ut til at Fiestaen kan blir solgt de nærmeste dagene, da det er flere interessenter på den nå. Så fra nå av er det kun Skoda som gjelder.

 

Share