Anders møtte Phil Mills i Sverige

Anders møtte Phil Mills i Sverige

Som vinner av NMKs utviklingsstøtte for kartlesere, var Anders så heldig å få et møte med Phil Mills. Forrige uke var Phil i Sverige i forbindelse med den svenske VM-runden i rally, Swedish Rally 2008. Og som en av verdens beste kartlesere, er han et virkelig forbilde for Anders som kartleser.

Phils første rally var allerede i 1983 og han debuterte i WRC i 1994. Han har vært kartleser for Petter siden 1999, og ble verdensmester sammen med Petter i 2003.

Og det var en smilende fornøyd Phil som tok i mot Anders på et hotell i Karlstad mandag ettermiddag.
– Jeg hadde på forhånd skrevet ned ting jeg skulle spørre Phil om, for når man først sitter der, er det fort gjort å bli litt perplex, og glemme hva man skal si, avslører Anders.

Etter litt småprating og utspørring, fikk Anders anledning til å vise frem sine egne noter fra et tidligere rally, og Phil syntes de så flotte ut og at Anders hadde gjort en god jobb med dem. De snakket litt om noteskriving og Anders fikk se Phils noter. Han forklarte Anders hvordan han jobbet i tiden før og under et rally og Anders fortalte om sine rutiner. Litt råd og tips fikk han også, med tanke på forberedelser til løp. Og la oss si det slik, at Anders skjønner at Phil er profesjonell kartleser, det er hvertfall sikkert. – Perfeksjonist, tror jeg man kan kalle ham, smiler Anders.

Så satte de seg i gjennomkjøringsbilen Phil og Petter bruker. En fullspekket Subaru rallybil. Og i de neste 90 minuttene på vei til Torsby for å møte Petter, fikk Anders flere tips med på veien. Hvordan Petter og Phil gjør ting i bilen under rally, tips om roadbøker, triptellere og masse mer. Anders ble dessuten invitert til Subaru-teltet på lørdagens siste service, noe han satte stor pris på. Der fikk han sjansen til å se det hele fra innsiden for en gangs skyld.

– Alt i alt må jeg vel si at det har vært en opplevelse. Å få møte en av verdens beste kartlesere på tomannshånd er ikke hverdagskost for meg, forteller en førnøyd Anders. Jeg ble veldig positivt overrasket over Phil, som med stor glede møtte meg på hotellet. Jeg satte virkelig pris på at han hadde tid til meg, midt i forberedelsene til VM-runden.

– Jeg vil også takke NMKs Rallykomite, som gjorde dette mulig, avslutter han.

 

Share