God plassering på Hadeland

God plassering på Hadeland

Vi reiste alle sammen opp til Jaren på lørdag for å delta i et av vinterløpene i år. Starten gikk kl. 12 for første bil, Even startet kl. 13.04 og Glenn like etter kl. 13.13.

Even hadde litt småproblemer med clutchen etter at den ble byttet etter havariet sist helg på Finnskogen. Ellers fikk ikke Even og Stig notene til å stemme i starten, noe som gjorde det litt vanskelig å stole fullt og helt på dem til å begynne med. 

– Vi er jo helt avhengig av disse, skal vi klare å gjøre det godt, det er jo hele kluet, sier Even.

Dagen startet med en 8. plass totalt på 1. og 2. fartsetappe, og en 10. plass på 4. og 5. Deretter begynte ting å falle på plass, og tidene ble forbedret utover dagen. Even og Stig var utenfor veien et par ganger, men ble ikke stående fast. De kom seg raskt videre og tapte ikke så altfor mye tid. De endte på 4. plass totalt (og i klassen N4) og er godt fornøyd med det.

Glenn og Morten stilte optimistisk til start etter en rulling med bilen på Elverum. Dette ble det første fullførte løpet for den nye kartleseren, og ting fungerte greit etter noe få feil i starten. De startet såpass langt etter første bil, at veiene var veldig sporete, men det gikk greit. Det ble et par «nesten utenfor veien erfaringer», men de kom seg videre uten noe problem. Etter å ha tatt det litt pent, endte det likevel med en 3. plass i klassen A6.

Det var totalt 80 biler som startet og av disse var det 55 som kom seg i mål. Det var 25 biler som ikke fullførte, de fleste på grunn av utkjøring. Veiene var isete og krevende, med noen raske partier og hopp.

Det var også artig å se den lokale Nils Tronrud stille til start i sin Mitsubishi Lancer EVO 6, og han kjørte inn til en 8. plass totalt (og i sin klasse). Tronrud og Moan kjører i samme klasse.

Det var mye folk langs løypene, desverre også stort inntak av alkohol blant noen av tilskuerne som igjen fører til overmot og rett og slett toskete oppførsel på skogen. Folk var så fulle at de rullet ut i veien under løpet, eller de ikke hadde vett til å bevege seg ut av veien og over snøkanten når bilene kom innover skogen. Flere av rallybilene måtte ut av «sporet» og ut i løs-snøen for ikke å kjøre ned fulle tilskuere. Men et fantastisk vær, ble dagen derfor meget fin likevell.

Nå gleder vi oss til neste runde, som er et NM-løp i Numedal den 6. mars, hvor begge bilene skal stille til start.

Share