Rally Finnskog 2004

Even Moan med Stig Larsen som kartleser, måtte dessverre bryte nå i helgen.  De reiste meget «resultatsultne» oppover til Kongsvinger allerede på onsdag, for å delta i 2. NM-runde som heter Rally Finnskogen.

De hadde en del forbredelser før startdagen, og derfor måtte de reise oppover så tidlig. På torsdag var det innsjekk, teknisk kontroll og gjennomkjøring av løypene.

Fredag var det også gjennomkjøring, før starten litt ut mot kvelden. På fredag ettermiddag kom serviceteamet opp, og alt var klart for en kjemperunde i NM. På første fartsetappe fikk ikke Moan bilen til å fungere helt, da det manglet litt trekkraft på forhjulene. De kjørte da inn til en 19. plass i klassen, der det startet 22 biler. Feilen ble fort lokalisert, og det viste seg og kun være en enkel justering som måtte til. Ut på SS2 (andre fartsetappe) var alt på plass, og det begynte å gå fort. Men dessverre fikk de et nytt problem ut på etappen, da clutchen røk. De kjøre inn til en 16. plass på SS2, med hadde det ikke vært for at clutchen røk, ville konsentrasjonen vært på topp, og tidene ville blitt bedre.

Det blir litt vanskelig med start og stopp uten clutch, men de var fortsatt tent, og kjørte vidre til SS3. Da de sto til start på SS3, hadde gearkassen låst seg i fri, og dermed var det over. Faktumet var at de nå måtte bryte løpet på Finnskogen.

Men, men… rallysporten er slik, og vi får bare få bilen på reperasjonsbenken, og prøve igjen. Bittert er det uansett, men man får ikke gjort noe med det.

Share