Morsom dag i Numedal

Team ITweb Online Motorsport stilte med to biler i Numedalsrally 2004, som var det 3. NM runden i år. Dette løpet var også det det siste på snø i år. Til start sto da Even Moan/Stig Larsen i sin Subaru Impreza WRX med startnummer 44, og Glenn Larsen/Morten Pretorius i en Toyota Corolla GTI med startnummer 61.

På SS1 gikk det veldig bra for begge, men begge manglet litt fart i forhold til resultater. Denne prøven var bare 3 km lang, og det skulle vel være her løpet ble lagt opp for begge bilene. På SS2 ble det dessverre dårlig for begge to, da Glenn ble stående igjen for å spa litt snø, og Even punkterte på høyre forhjul.

Glenn måtte slippe forbi Christian Andresen som kom litt fortere bakfra, og når bilen kom ut til kanten manglet det underlag. Begge hjulene på høyre side ble stående i løssnøen, mens bilen ble liggende på understellet i veikanten. Glenn og Morten ble stående nesten i 25 minutter og spa, og det endte dessverre med brutt løp. Men uansett kjørte Glenn og Morten igjennom alle SS’ene, og fikk dette som ren kjøretrening.

Even kjørte på en hindring i veibanen og punkterte, og noe de tapte ca. 6 minutter på. Even hadde tenkt å fullføre etappen før hjulet skulle skiftes, men det ble for langt igjen. Dekket løsnet fra felgen og slo derfor inn i skjermen og skadet den, derfor måtte de stoppe på prøven for å skifte hjul. På etappe 8, mistet også Even og Stig litt tid, da de tok igjen en bil, og snurret ved forbikjøringen. De måtte rygge ca. 100 meter før de fikk snudd bilen tilbake i riktig retning igjen.

Resten av dagen fungerte greit for begge, selv om Glenn hadde brutt på papiret, fullførte han alle etappene med god kjøretrening. Toyotaen mangler mye krefter, og her må det gjøres noe. Bilen har vel ca. 30-35 hk for lite i forhold til andre biler i klasse. Det finnes heller ikke nok moment, så vi får se hva vi gjør i forhold til dette.

Med meget fine og raske veier, med flott underlag og et knallbra gjennomført rally med utrolig fint vær, ble dette en dag vi sent vil glemme. Alt fungerte så utrolig fint selvom resultatene manglet denne gangen.

Nå er det inn i garasjen for å fundere på et par ting før sommersesongen begynner. Full overhaling av understellet på Subaruen, og kanskje en endring av motoren på Toyotaen.

Neste løp vil være Bilbyen Vest som går 9. mai på Rud/Hauger i Bærum. Dette er et kort sprintrally på asfalt.

Share