Vellykket test i England

Vellykket test i England

Even Moan er tilbake fra turen til England og M-Sport, og er storfornøyd med det han opplevde der borte. Bilen han testet, en Ford Fiesta Super 1600, var en utrolig velbalansert bil som lystret hvert minste vink fra føreren. Så nå er det bare å spare penger om Moan skal få det han ønsker seg neste år.

Moan hadde gledet seg stort til turen som gikk fra Gardermoen via København, der han møtte Vegard Joa før de satte kursen mot Manchester. Der ble de møtt av Ramsports sjef, Rob Atkinson, som tok dem med til M-Sport i Cockermouth som ligger drøye 2 timer nord for Manchester.

– Kvelden ble brukt til å hilse på representantene fra M-Sport, og en gjennomgang av neste dags program, forteller Even Moan.

Tirsdag startet med en omvisning på M-Sport etterfulgt av lunsj med M-Sportsjef Malcolm Wilson. M-Sport er organisasjonen Ford Motor Company har valgt til å ta seg av Fords globale motorsportsktiviteter. Deretter bar det ut til stedet der testingen av S1600-bilen skulle foregå, der det var satt opp en skikkelig serviceplass med alt av mekanikere og utstyr på plass.
Først bar det av gårde med Fords egen testsjåfør Roman Kresta, i et forrykende tempo som imponerte Moan stort. Deretter var det Moans tur til selv å sette seg bak rattet og stramme beltet. Etter en rask gjennomgang av de tekniske installasjonene, var det bare å sette bilen i første gir og sette av gårde.
– Underlaget som var av en blanding av dårlig asfalt og betong, gjorde at understellet virkelig måtte jobbe, og her må jeg si at bilen imponerte stort, sier Moan. Samtidig var det en utrolig velbalansert bil, som lystret hvert minste vink.

Bremsene er et kapittel for seg på en så lett racerbil som dette. Man kan praktisk talt holde fullt helt frem til svingen, for så å bremse og kaste bilen inn i svingen.
– Nytt for meg var det også å kjøre med en såkalt sekvensiell girkasse, som gjør at man kan gire uten å bruke clutch, og man kan dermed holde full gass når man girer opp, forklarer Moan ivrig. Dette var jo bare helt rått å kjøre med, og man skjønner jo godt at man tjener tid på dette.

Bare lyden fra denne Super 1600-bilen er verdt en tur til England, og nå er det bare å håpe at Moan og Team ITweb Online klarer å få med seg sponsorene slik at det muliggjør drømmen til Moan om en slik bil, for tilbudet fra M-Sport/Ramsport er nesten for godt til å la gå fra seg.

Share