Trøbbel i Numedalsrally

Trøbbel i Numedalsrally

Årets siste vinterrally, Numedalsrally, gikk av stabelen sist helg, og dette var noe både Even og Glenn hadde gledet seg stort til. Bilen hadde fått mange nye deler etter et litt trøblete rally på Hadeland, og bakdiff’n var også reparert.

– Vi trodde vi hadde funnet ut av hvorfor bilen hadde gått på 3 sylindre, men vi kom ikke lengre en 300 meter inn på ss 1 før bilen begynte å gå på 3 sylindre igjen, sier Even. Vi stoppet etter etappen og fant da feilen, som var en coil, og byttet den.

Dette førte til at guttene kom lengre bak i startfeltet, noe som ble litt problematisk utover dagen.

De hadde tapt masse tid på nødreparasjonen, og nærmest sto og kjørte oppover ss2 på Smådøla, og da det gikk som det pleier å gjøre når man skal ta igjen tapt tid, de snurret på et meget trangt sted. Dermed kom i ut av rytme og det ble litt stakato-kjøring på resten av etappen. Men morro begynte det å bli.

De fikk stort sett 2 minutter til bilen foran, men ikke på ss4. Og etter halve etappen hadde tok de igjen bilen foran, og ble liggende i snøføyka, uten å bli sluppet forbi.
– De holdt på å kjøre ut foran oss, sier Even, så vi roet litt ned og la oss bare bak og tapte tid.

Resten av etappene gikk bedre og bedre, og guttene blir mer og mer samstemte, og hadde det kjempegøy i bilen.
– Vi trenger nå mer kjøretrening sammen, og vi må trene på å skrive noter. Og nå håper vi at vi blir klare med bil til Rally Sørland 1. mai, avslutter Even.

Share