Nærmer seg løp

Nærmer seg løp

Savnet etter å kjøre ble for stor, og ikke minst savnet etter en Almera. Glenn stiller derfor til start i Trond Lysengs Nissan Almera GTI i Rally Sørland til helgen. Nedtellingen har startet, og både bil, kartleser og Glenn begynner å bli klare.

 

Det er lenge siden Glenn kjørte et grusløp sist, og da med fruen selv i kartleserstolen. Denne gangen er det datteren Hanne som skal lose sin far gjennom de krevende etappene på Sørlandet, og de gleder seg stort begge to. Siste grusløpet var Rally Trøndelag i 2007, og da med Peugeoten.

– Det blir litt rart å kjøre Almera igjen, men fy som jeg gleder meg, sier Glenn. Jeg savner Almeraen min stort, og angrer bittert på at jeg solgte den, legger han til.

Hanne har i lang tid drømt om å få være kartleser slik som sin bror Anders, og får nå sjansen i Rally Sørland. Hun har sittet på i et og et halvt løpt tidligere, da uten noter. Første gang på Grindalsmoen i 2006, der det ble klasseseier, og andre gang i 2007 i samme løpet. Det endte med brutt løp, grunnet tekniske problemer. Foruten dette, har hun vært med på notekjøring i Rally Larvik i 2007, med en toppfører i N3, da hans kartleser ikke kunne stille opp på gjennomkjøring. Så litt trening har hun, men Rally Sørland er nok den store debuten. Der skal hun i tillegg skrive noter, ikke bare lese dem.

– Vi skal kun kjøre dette løpet for å trene på noter, og ikke for plasseringen. Hanne er ivrig på å komme i gang, og det er fin trening med et slikt langt løp som det i Mandal. Vi kjører i vårt eget tempo, og lar farten komme etter hvert som noter og følelsen med bilen kommer utover dagen, sier Glenn.

Far og datter skulle veldig gjerne fått testet litt, da alt er nytt for dem. Men det blir det desverre ikke tid til. Ikke finnes det testvei, og ikke er bilen klar før de må reise på torsdag.
Hele familien reiser nedover til Mandal torsdag formiddag, og skal bruke torsdagen der nede til å sette opp resultatservicen, og ikke minst til teknisk kontroll.

Rally Sørland er årets første NM-runde på grus, og er NM-runde nummer 4 av 7 løp i år. Løpet går over to dager, hvorav de 3 første etappene går fredag kveld, og de resterende 6 lørdag. Totalt består løpet av 9 fartsetapper, på tilsammen 14,5 mil fart.

 

Share