Brutt løp i Bohemia

Brutt løp i Bohemia

Det som skulle være årets begivenhet, skulle vise seg å bli litt av en prøvelse. Alt så lovende ut helt til shakedown var unnagjort. Da startet problemene.

Teamet var på plass på Hotel Ort utenfor Mlada Boleslav i god tid før løpet startet og fikk tid til litt sightseeing.

Morten Karset og Thomas Myhre Hansen var med som mekanikere, og Anders Larsen var spent kartleser. Han hadde ventet i 3 år på å få lese for pappan sin. Og i januar i år fylte han 18 år og fylte dermed kravet for deltagelse.

Glenn bestemte seg for å kjøre shakedown, siden han ikke har kjørt Peugeoten siden Rally Larvik i fjor. Og med litt regn på formiddagen, fikk han dessuten sjansen til å teste dekk på vått føre.

Shakedown gikk greit, men så kom de elektriske problemene. Mekanikerne jobbet iherdig, men bilen var ikke helt som den skulle. Så begynte den ene demperen foran å lekke. Og med litt hjelp fra kjentfolk, fikk de tatt en nød-reparasjon på demperen rett før Glenn og Anders skulle kjøre over startrampen i Mlada Boleslav.

– Vi hadde et greit tempo på de ordentlige etappene og på banen i Sosnova ble det nok veldig publikumsvennlig, forteller Glenn. Vi la på andreplass i klassen da vi brøt på starten av femte etappen. Da takket girkassen for seg.

Med masse raklelyder i nesten alle gir, fant duoen ut at det var bedre å stoppe før den var helt ødelagt. Så det var en mutt gjeng som returnerte til hotellet fredag kveld.

Av de andre norske deltagerne brøt også Jens Erik Eriksen på fredag, men han fikk reparert bilen og startet igjen lørdag i Superrally.

Stig Rune Skjærmoen var også uheldig fredag, men gutta hans lappet sammen bilen og de startet lørdag. Men de var uheldige nok en gang og kjørte ut og brøt på lørdag.

Jim Kenneth Thoresen kjørte bra, men var uheldig på lørdag og kjørte også ut. Ikke mye skader på bilen, men de havnet så lang fra veien at de ikke fikk fortsatt.

Sveinung Bieltvedt var den eneste norske som fullførte løpet, men også han hadde problemer. Han pungterte på første etappen, og tapte derfor masse tid. Men han kom til mål.

Til tross for brutt løp, må det sies at hele teamet har hatt en flott tur. Det er to år siden Hauglands norste gjeng sist bodde på Hotel Ort, og stedet var dypt savnet. Så Team ITweb håper nå på gjentagelse neste år.

Nå skal Peugeoten få overhalt girkassen og sjekket det elektriske, og forhåpentligvis er den klar for start i Flesbergsprinten 23. august. Da er det Hanne som skal lese for Glenn, om ikke en sponsor hopper inn i kartlesersetet i stedenfor.

Share