Moan på 3. plass i Stavanger

Moan på 3. plass i Stavanger

Årets første asfaltløp gikk av stabelen i strålende vårvær. Hele 55 biler hadde funnet veien til Stavanger denne helgen og Even Moan og kartleser Anders Larsen kjempet om pallplassering, og endte til slutt på en fin tredje plass totalt.

Even Moan kjører en litt eldre Toyota Celica GT4 og måtte nok se seg slått av to nyere biler. Selv med tre etappeseire på landeveisetappene, kom de ikke helt til topps, da de tapte tid på etappene på rundbanen på Forus industriområde.

– Vi er storfornøyd med pallplassen i Stavanger, forteller Moan, og særlig etappeseirene på landeveien. Det viser at vi var med å kjempe i toppen.

Nå skal bilen endres litt slik at den kanskje kan gå bedre på slike industriområde-etapper med mye knot og trange partier. For det er det mye av i det de to neste løpene Moan skal kjøre. Da er det to asfaltsprintløp i Lillehammer og Elverum siste helgen i mai.

Med ny kartleser
Glenn Larsen stilte også til start i Stavanger, denne gangen med sin nye kartleser Tom Andre Haldammen. Uten noe som helst trening sammen, var de begge spente før start. Samarbeidet skulle vise seg å fungere utmerket, og Larsen og Haldammen kjørte inn til en 18. plass totalt med sin Peugeot 306.

– Vi må si oss fornøyd med plasseringen. Det ble en andreplass i klassen, men vi har jo ikke noen reell sjanse til å slå en Peugeot 306 Kitcar som har 50-60Hk mer enn vår bil, sier en fornøyd Glenn Larsen. Og samarbeidet med ny kartleser fungerte fint fra første stund fortsetter han.

Neste løp for Larsen og Haldammen er allerede om to uker, så nå er det bare om å gjøre å få bygget om understellet på bilen til grusoppsett snarest mulig. Håpet er å få testet litt, siden Larsen ikke har kjørt bilen på grus siden Rally Hedemarken i september i fjor.

Share