Det endte med skuffelse i Hokksund

Det endte med skuffelse i Hokksund

I løpet der Even og Anders hadde håp om pallplass, ble det i siste sekund før mål, klart at håpet brast. I siste hårnålssving 20 meter før mål, kom de ut av sporene og i løssnø og slaps bar det rett frem og ned i en skråning, til tross for iherdige forsøk med brekket.

– Vi følte oss godt forbredt etter siste NM runde i Numedal forrige helg, sier Even. Men vi var veldig spente på veiene, siden det hadde vært så mildt de siste dagene.

Nytt for Even og Anders i dette løpet var notene, som ble produsert av Roar Vannebo. Og siden arrangøren ikke tillot for gjennomkjøring av etappene på forhånd, ble dette en ny utfordring. Even hadde ikke har kjørt på Vannebos noter på lenge, men det gikk greit likevel.
– Vi hadde forhåpninger om å klare en pallplass denne helgen, forteller Even, så vi startet med fullt attak. Hvor lurt dette var, kan kanskje diskuteres.

For halvveis inn på første fartsetappe treffer Even og Anders en steinhard brøytekant og punkterer på det ene bakhjulet. De kommer seg igjennom etappen med mange «tilbud» mot slutten, og dette medfører et tidstap på ca. 20 sekunder.
– Etter målgang fikk vi vite at de foran oss også hadde hatt litt problemer, så da var det fortsatt mulig for oss å nå pallen, sier Even.

Og drøye fire hundre meter inn på andre fartsetappen står en av de lokale konkurrentene, Per Gulbrandsen i grøfta og Even er nødt til å stoppe helt opp for å sjekke om det hadde gått bra med dem, siden ingen var ute av bilen ennå.
– Vi får bekreftet at alt er ok, og vi kan da igjen gi full gass videre, forteller Even.

Denne stoppen førte til ca. 5-7 sek tidstap, men en våken og fornuftig arrangør og jury, justerte etappetiden, slik at ekvipasjen slapp tidstapet med å stoppe for Gulbrandsen. Det må sies at det var meget profesjonelt gjort av arrangøren og juryen.

På tredje fartsetappe var det nesten bare grus igjen på veien da Even og Anders kom til start, og de valgte derfor å spare dekkene litt, slik at de hadde noe igjen til den siste etappen, der de regnet med at det fortsatt var litt is igjen.
Så på fjerde fartsetappen var det bare å fyre løs, da de lå kun 6 sekunder bak førsteplass i klassen. De ga alt og hadde et bra attak. De følte at det gikk veldig bra utover på denne etappen, men at det skulle ta slutt, var utrolig synd.
– I siste sving før mål, ble hastigheten litt for høy, og vi komme ut av sporene, forteller Even. Alle forsøk på å få fronten på bilen i sporene igjen var misslykket, og vi dro ut i brøyta og ned en bratt skråning. Dette var utrolig surt, for ikke å snakke om hvor unødvendig det var. Men når man gir alt, går det dessverre galt noen ganger, fortsetter han.

Even og Anders vil gjerne takke en gjeng glade rallytilskuere som spadde snø som om de var snøfresere, og faktisk løftet bilen med både fører og kartleser opp på veien igjen fra godt nede i skråningen.
– Utrolig hvor ivrige disse tilskuerne er, og det er vi veldig glade for, forteller Even og Anders. Så igjen, en stor takk til disse som gjorde det mulig for oss å fullføre løpet.

Selv om pallplassen glapp på den utkjøringen, merker guttene at ting fungerer godt både med bilen og i bilen. Trøsten ble likevel en andreplass i klassen.

– Nå er det bare å gjøre klar bilen for sommersesongen, og da skal vi kjøre sprintrallycup på asfalt. I år er målet å vinne, siden vi havnet på andreplass i fjor, avslutter Even med et stort smil.

 

Share