Flotte forhold i Numedal

Flotte forhold i Numedal

Sesongens siste snø-rally ble i helgen kjørt i Numedal, og bedre forhold skal en lete lenge etter. Supre kjøreforhold og klassiske etapper gjorde at dagen ble vellykket, til slutt.

Fredag startet med gjennomkjøring, noe som på flotte vinterveier gikk supert, og guttene var fornøyde da de var ferdige for dagen. Deretter fulgte teknisk kontroll og innsjekk. Så kom overraskelsen; da bilen ble parkert for kvelden, oppdaget Moan at det lakk olje fra servoen. Problemet med servoolje var tilbake igjen. Etter nærmere overveielser, ble det bestemt at bilen ikke ble gjort noe med og at man satset på at det ikke lakk når motoren ble varm under løpet.

Det skulle vise seg at det stemte. Det lakk ikke, og guttene hadde fin flyt på de fire første fartsprøvene.

SS5 startet dårlig, med at ekvipasjen ikke fikk nok tid på TK, på grunn av at det var kø.
– Mannskapet på TK var tydelig ikke så rutinerte med å skrive i tidsbøker så de brukte et drøyt minutt på hver bil, forteller Hellerud frustrert. Sånt blir det kø av! Vi fikk 20 sek på oss til start og i følge boken skal vi ha 3 minutter på oss fra TK frem til start, fortsetter han.

Og i virrvarret på TK, kom noen bort i låsemekanismen på kartleserdøren, og denne ville ikke lukkes ordentlig. Dette resulterte i at Hellerud måtte holde døren igjen under hele fartsetappen, samt bla og holde i noteheftet med venstre hånd.
Moan slo derfor ikke på responsen til turboen, noe som igjen resulterte i at bilen ble fyllt av røyk og dårlig lukt.
– Det var antagelig var fordi motoren jobbet såpass hardt uten responsen på, sier Moan. Så på grunn av røyken og lukten var vi begge to ganske groggy både i øynene og hodet på slutten av etappen! Nå var vi nede på 22. plass totalt.

På SS6, 7 og 8 var flyten der igjen og gutta hadde det moro igjen!
– Vi kjørte oss opp til en 12. plass totalt! Noe vi er meget fornøyde med, avslutter Hellerud.

Alt i alt kan det vel sies at det var en vellykket helg, kanskje mest fordi Moan holder på C-seedingen også neste år, etter helgens 12. plass.

Dette var det siste vinterløpet i år, og nå er det en liten pause frem til neste NM-løp Rally Sørland 6. mai.
Mulig det også blir en tur til sprintrally i Stavanger i mellomtiden, den 22. april.

 

Share