Asfaltseier i Stavanger

Asfaltseier i Stavanger

Første klasseseier i den store gruppe A smakte godt for Even Moan denne gangen. Selv med småproblemer, løsnet det litt i helgen. Mange fine etapper, og et flott arrangement møtte oss i Stavanger, og for Moan var dette også første gang med bilen på asfalt. Dette var også det første ordentlige asfaltrallyet hans.

 

Det ble noen litt stressende dager før avreisen til Stavanger, da noen etterlengtede hjullagre kom for sent. De som kom først var feil, og dermed skapte dette en del uro og uvisshet om det ble kjøring eller ikke. Det ble kjøring takket være Thomas Schie, som hadde to lagre godt bortgjemt på sitt verksted.

Arbeidet med å få bilen sammen igjen var ikke i gang før litt utpå torsdag ettermiddag, og avreise fra Hønefoss ble først klokken 21.30. Men uansett, bilen ble klar, og teamet gledet seg til et løp i Stavanger.

Moan og Hellerud startet dagen med litt lekkasje fra servoen, som viser seg å være et stort problem med denne bilen. Lekkasjen gir seg ofte utover dagen når bilen blir varm, men så heldige var de ikke denne dagen. Med servoolje i bilen løste dette seg forholdsvis bra, utenom på SS4 da servoen forsvant helt. Etter å ha fylt opp oljen igjen etter mål, ble servoen også denne gang tett, og resten av løpet gikk uten lekkasje.

På SS7 var de så uheldige at de kjørte på en stein som tidligere bil hadde dratt ut i veien, noe som resulterte i to ødelagte felger. Litt flaks hadde de likevel, da det bare var det ene hjulet som pungterte, det andre klarte faktisk å holde på luften. Uten asfalthjul som reserve, ble det byttet til et grusdekk bak på høyre side. Dette ble litt glattere å kjøre på, men ekvipasjen kjørte i mål til klasseseier.

– Vel, løpet gikk fint, foruten noen småproblemer og et par snurringer, forteller Moan. Vi er godt fornøyd med dagen, og asfalt skal jeg uansett kjøre mer av, for dette ga en utrolig mersmak, avslutter han.

Det er mulig Even Moan står over Rally Sørland, men dette avklares i løpet av morgendagen.
Glenn Larsen, derimot, gleder seg stort til Sørlandet, da han ikke har kjørt noen løp siden Bjerkesprinten i fjor høst.

Vi sees på Sørlandet, får vi håpe…

 

Share