2. plass til Moan i Bergen

2. plass til Moan i Bergen

Førsteplassen glapp på grunn av en snurring på første fartsprøven. Så selv med 6 etappeseire ble det en andreplass. Siden dette er fjerde gangen på rad at han kjører inn til nest beste plassering, mener Even Moan at det er lov å være litt skuffet over helgens resultat.

Rally Bergen er et sprintrally på asfalt, bestående av 9 fartsetapper på til sammen 4 mil og løpet inngikk i Kollevold Sprintrallycup der Moan nå ligger på en 3. plass.

– Det er jo ingen andre enn meg selv å skylde på, da vi snurret på første fartsetappen og tapte minst 15 sekunder, noe som er mye i et kort sprintrally, forteller Moan. Vi måtte rygge flere ganger for å få bilen på rett vei igjen da det var meget trangt der det skjedde.

På de neste fire etappene kjørte vi likt med vinneren, noe vi var fornøyd med. Vinneren av løpet, Vegard Joa kjørte for øvrig en komplett asfaltrigget Ford Escort WRC.
– Vi bestemte oss for å ta i litt mer på de tre siste etappene, vi hoppet også av veien et par ganger på de siste etappene, men hadde for en gangs skyld flaks, og ikke traff noe, sier Moan.

På siste etappen begynte det å regne før ekvipasjen fikk startet, og med tørrværs asfalt dekk var det litt over middels spennende de første svingene, da de ikke har kjørt på våt asfalt før. Til slutt endte duoen på andreplass, med 7 sekunder opp til vinneren.

– Synd at vi ikke klatret helt til topps, men sånn er gamet, avslutter Moan. Det er ikke rom for feil av noe slag på denne type rally.

Neste rally er allerede til helgen. Da kjøres Rally Trøgstad, som er et grus-rally.

 

Share