Uheldige på Sørlandet

På Rally Sørland 2004, stilte kun en av bilene i Team ITweb Online. Glenn Larsen var den startende i sin nye Nissan Almera GTI, med Morten Pretorius som kartleser. De fikk ikke prøvd bilen før starten gikk i Mandal i helgen, og viste derfor ikke noe om bilens oppførsel på de gode og lure grusveiene nede på Sørlandet.

Uhellene begynte allerede fredag da den ene støtdemperen begynte å lekke olje etter en justering. Denne måtte tettes med tape sent fredag kveld.

På lørdag gikk første SS greit, og den ble brukt til å bli bedre kjent med bilen. Ved start på SS2 følte vi at vi kunne gi litt mer gass, og etter ca. 9km begynte problem nummer to. Hele bilen begynte å riste noe veldig, og vi valgte å fullføre SS’en med noe lavere fart. Noe feil ble ikke påvist, og førerene av bilene både foran og bak hadde samme problem. Startet så på SS3, og her begynte ting å fungere. Men rett før målflagget bar det rett til skogs med høyre side først. Ca. 18 av de nærmeste tilskuerne måtte hjelpe til for å få bilen på veien igjen. Skade på hele høyre side, og firkantede hjul.

Etter SS3 var det rett inn på service, og 2 hjul ble byttet. Der ble det også funnet feil på hovedstrømbryter (dårlig kontakt). Dette skulle dessverre vise seg å skape flere problemer underveis. SS4, SS5 og SS6 gikk uten noen større problemer, bortsett fra at demperen ikke var som den skulle. Inne på service igjen var det lite som måtte gjøres denne gang, da det eneste var en løs skliplate som måtte festes igjen.

SS7 fungerte også greit, men vi kjente også her at han ikke hadde en optimal demper bak på høyre side. På SS8 punkterte vi på høyre forhjul etter ca. 11km og tapte ca. 5 minutter da vi stoppet for å skifte hjul. Etter 2 nye km. på SS8 punkterte høyre forhjul igjen, og vi måtte da kjøre til mål med flatt hjul. Med 2 flate hjul og ikke flere i reserve, så det ikke lyst ut for en 15 minutter lang transportetappe ned til Mandal.

Etter en dialog med startnummer 127, fikk vi lånt deres reservehjul ned til mål. Etter siste hjulskift var feilen med hovedstrømbryteren blitt værre, og vi slet med å få bilen igang. Pretorius måtte holde strømbryteren på plass hele veien ned til mål.

Til tross for all motgang var det en flott tur, og gøy å kjøre på Sørlandet. Dit skal vi igjen…

Share