To ganger klasseseier i Flesberg

To ganger klasseseier i Flesberg

Sprintrallyet i Flesberg er et rent asfaltrally med en bakkeløpstrasé som ble kjørt fire ganger. Arrangøren selv kaller dette et «bensinstasjonsrally» fordi alt annet enn selve etappen foregikk på en bensinstasjon. Deltagerne fikk ikke kjørt gjennom etappen på forhånd, men kunne gå de 3 kilometerne for å bli kjent med etappen.

Even Moan hadde med seg sin tidligere kartleser Stig Larsen. Glenn Larsen stilte til start med sin kone Christin Larsen, som var usikker på om hun gledet eller gruet seg før start.

Even Moan var en av forhåndsfavorittene denne gangen, og var fast bestemt på å satse skikkelig helt fra start, men med kalde dekk på første fartsetappe ble det en ordentlig bom.
– Vi bommet totalt under innbremsing til en sjikane, og dundret inn i 4 tønner, noe som resulterte i 15 sekunder tillegg per tønne. Det ga oss til sammen 1 minutt tilleggstid totalt, forteller Even.

Dette førte til at Moan og Larsen ikke hadde sjanse på en ny totalseier, men bestemte seg for kjempe seg videre oppover på totallisten. De klarte å avansere opp til en 10. plass totalt, fra å ha ligget på en 21. plass etter første etappe. Men klasseseier ble det, tross alt.
– Hvis vi ikke hadde truffet tønnene, hadde vi vunnet med 19 sekunder, noe som hadde vært over 2 sekunder per kilometer foran neste bil, forteller Moan videre. Men det hjelper ikke med ?hvis? i rally, så vi får nok føre opp denne som en førerfeil.

Med Glenn Larsen og kona gikk mye bedre, da de fikk det meste til å fungere fra første stund.
– Det var første gang Christin satt på under et løp der vi kan bruke noter, og også første gang i et asfaltrally, forteller Glenn Larsen.
Ingen av dem forventet at notene skulle fungere fra første stund, og det ble noe nøling i enkelte svinger, men de kjørte inn til en respektabel tid. Dette fortsatte de med på de neste etappene også, og kjørte inn til en 5. plass på totallisten og seier i klassen.
– Dette må vi si oss meget fornøyd med, og spesielt siden girkassen kranglet litt, og bilen falt ut av gir ved flere anledninger, sier Glenn.

Ekteparet Larsen endte dagen med kun 5 sekunder opp til tredjeplassen og 26 sekunder opp til totalseieren, og dette syntes de var moro.
– Det er utrolig hvor fort disse bilene kan kjøre i svingene på asfalt, forteller Christin Larsen, med gode og varme dekk sitter det som klister i svingene. Etter den siste etappen, kunne det til og med vært gøy å kjørt et par turer til, avslutter hun med et smil.

Nå er det full fart i garasjen, for Rally Hedemarken som er neste løp går allerede til helgen. Dette er årets siste NM-runde, og går på grus. Derfor må begge bilene bygges om fra asfalt til grusunderstell. Her skal både Moan og Larsen ha med seg sine faste kartlesere igjen.

 

Share