Rally Elverum 2023

Rally Elverum 2023

Årets første NM runde i rally ble gjennomført på og rundt Elverum. Flotte forhold med mye snø og is på veiene, la til rette for en perfekt start på årets NM.

Dette var et løp med start fredag og målgang lørdag, med totalt 16 mil med fartsetapper.
Fredag startet med gjennomkjøring og noteproduksjon, på det som må kalles perfekte vinterrallyveier. Det var to etapper som skulle kjøres fredag kveld, og Even og Glenn gledet seg stort til disse etappene. Dessverre takket clutchen for seg etter 500 meter inne på den første etappen. De fullførte etappen med å være raskest nasjonalbil totalt, med over 20 sekunder til nærmeste konkurrent i klassen, selv uten clutch. Det var krevende forhold med mye løs snø, og masse snøtåke fra bilen foran gjorde at sikten til tider var veldig dårlig, men dette var likt for alle deltagerne.

Ved målgang på første etappe valgte guttene å bryte løpet, for ikke å ødelegge mer på bilen. De jobbet iherdig for å få bilen klar til restart lørdag morgen. Stian Hafsengen kom kjørende med ny clutch og svinghjul, men de valgte å kaste inn håndkledet kl.03.00 lørdag morgen. De hadde nok rukket å få bilen ferdig, men da uten søvn. Og med 13 mil fartsetapper som skulle gjennomføres, valgte de å bruke tidnen på klargjøre bilen til neste NM-runde som er Numedalsrally 3. mars.

Utrolig ergerlig da de presterte så god tid på første etappe, men slik er rally noen ganger. Det ble null poeng denne gang, men de bretter opp ermene og skal være enda bedre forberedt til neste runde.

Stor takk de superfinke mekanikerne, Håkon og Odd Stian, som nok en gang har stått på for temaet!

Share