Planene for sesongen er klare

Det skal sies at teamet fortsatt gleder seg over resultatet i Lausitz-Rallye i november, noe som har gjort at guttene også har tenkt litt på innværende sesong og hva de skal gjøre. Det er ikke til å legge skjul på at de skal kjøre noen flere løp i år enn de gjorde i fjor, men det er mange ting som skal på plass for å få til dette.

Even Moan og Glenn Bjørnrud har grublet en stund, og de har fått orden på bilen etter siste løp, samt testet litt. Planen er at de skal kjøre noen løp i Norge og minimum ett løp i utlandet.

Når det gjelder løp i her til lands, har de bestemt seg for å delta i så mange sprintløp de kan. Det vil si de sprintrallyene som går på asfalt, og som passer med timeplaner både for jobb og familie. Det er foreløpig ikke lagt ut noen ordentlig oversikt over asfaltsprintcupen i år, så foreløpig er det vanskelig å bestemme hvilke løp det blir. De skal også gjøre det de kan for å delta i minimum ett løp i utlandet i år.

Det var noen løp som tidlig ble emne for diskusjon da det ble snakk om at de skulle prøve å få til en deltagelse på et VM-løp i år. Både Tyskland, Finland, Korsika, m.fl. ble diskutert.
Rally Tyskland er et flott løp, der Glenn har deltatt en gang tidligere, men som alt annet, er det kostbart.
Svenskerally er et artig løp, men skiller seg ikke så mye ut fra en NM-runde i Norge, men det er mye lenger.
Rally Finland er utrolig tøft, men her er det for mye uforutsigbart for to pensjonerte førere i én bil.
Rally Korsika er et ultimat løp på asfalt, men det er langt dit, noe som øker totalkostnaden betraktelig.

Etter mange overveielser og undersøkelser, endte de opp med at de ønsker å delta i ADAC Rally Tyskland 2018. Ikke det at bilen de kjører er spesielt konkurransedyktig, eller at de har store ambisjoner om plassering, men rett og slett for opplevelsen av å delta i dette løpet. Den største ambisjonen er å delta og ikke minst fullføre løpet.

Glenn kjørte dette løpet i 2005, med sin Peugeot 306 GTi, og kan fortelle mye. Det unnes enhver rallyfører og kunne delta i et VM løp, som f.eks. ADAC Rally Tyskland. Det å kunne erfare et slikt løp, det er STORT. Atmosfæren man opplever som deltagere i Rally Tyskland, er nesten helt unik, om man tar utgangspunkt i det Glenn forteller fra 13 år tilbake. I følge andre som kjørte dette løpet i fjor, er det fortsatt slik, så løpet er en opplevelse i seg selv.

Uansett, det er ikke gratis å delta i et slikt løp, og heller ikke rimelig med tanke på alt utstyret man trenger for å kunne gjennomføre det. Så guttene er i gang med å få på plass samarbeidspartnere som er villig til å hjelpe til med å realisere denne drømmen, spesielt for Even.

Både Even og Glenn har mange gode forslag om hva de kan gi tilbake til de som måtte ønske å være en del av dette, og de håper å få på plass nok støtte til å få kjørt dette løpet som går den 16. til 19. august 2018 i Tyskland.

En ting er sikkert, guttene gleder seg stort, og håper å få nok støtte utenfra for å få til dette.