Pallplass på Hadeland

Ti år etter totalseieren i Rally Hadeland, var ekvipasjen på plass igjen. Denne gangen var det jakten på NM-poeng som var det store. Og til tross for et litt dårlig valg på service, holdt det til en fin tredjeplass i klassen.

Rally Hadeland var årets andre NM-runde, og det andre vinterløpet for Even og Glenn på 9 år. De var godt fornøyde etter gjennomkjøringen og noteproduksjonen på fredag, og gledet seg til 6 fartsetapper lørdag.
Rally Hadeland besto av 6 fartsetapper, 3 etapper ble kjørt 2 ganger hver. Gutta gjorde et taktisk dårlig valg, som gjorde at de nesten ikke hadde pigger igjen på siste fartsprøve. Det var nemlig mye mer grus enn de hadde regnet med.
På enkelte fartsetapper klarte guttene å hamle opp med de to på plassene over, men totalt tapte de for mye på andre prøver, til å være med i kampen om seieren.

– Det var et fantastisk artig løp, og aldri før har vel en 3. plass smakt bedre enn i dag, sier Even. Det var kniving om sekunder med Stein Erik Brynildsen hele dagen. Og med en snurring på den tredje fartsetappen krøp Brynildsen forbi oss på resultatlisten, fordi vi tapte ca. 12 sekunder.

Brynildsen var raskere på fjerde og femte etappe også, og ledet derfor med 2,4 sekunder før siste fartsetappe. Even og Glenn bestemte seg for å ta tilbake det tapte på siste fartsprøve, og selv med utslitte dekk satset de det de turte. Det holdt til mål, og de tok tilbake 3. plassen i klassen.

Siste etappen var dessuten Powerstage, så med bra kjøring fikk de også et ekstra NM-poeng.

I NM etter 2 runder ligger gutta på en 2. plass, etter Robert Nygård.