Nok et løp nærmer seg

Nok et løp nærmer seg, og denne gangen stiller bare en bil fra teamet til start. Glenn og  Tom André skal til utlandet å kjøre asfalt.

Glenn har stilt til start 2 ganger tidligere i Rally Bohemia i Tsjekkia, men det er første gang Tom André er med. Første gangen gikk det ikke så bra, da de hoppet seg ut av løpet allerede på SS4. Andre gangen, gikk det mye bedre, og de kom inn til en respektabel 39. plass på totallisten.

Bilen er nå klar til avreise, etter at det ble brutt løp på Grindalsmoen grunnet elektrisk feil. – Vi brukte litt tid på å finne feilen, men det viste seg å kun være et ledningsbrudd, sier Glenn. Det var greit å finne denne feilen nå, og ikke på start i Tsjekkia om en drøy uke. Vi fikk fikset bruddet, og lagt om ledningen slik at dette ikke skal skje igjen.

Det er kun omlegg av noen dekk som er igjen, før servicebil med alt utstyret er klar. Gutta reiser nedover på mandag formiddag, og gleder seg som små barn. Denne gangen skal Tom André og Glenn fly, og servicegutta Tor Neset og Morten Karset, skal være med Kielbåten på mandag.
– Det er greit å komme nedover såpass tidlig, så vi har et par dager å slappe av på før alt setter i gang. Det hele starter onsdag morgen, foruten innsjekk som foregår på tirsdag kveld, kan Glenn fortelle.
Alle er tilbake i Norge igjen tirsdag, uken etter.

Rally Bohemia går som normalt rundt Mlada Boleslav, som er Skodas hjemby. Start og mål er der, mens service og de fleste etappene går rundt Liberec, litt lenger nord i landet. Det skal kjøres til sammen 12 fartsetapper, hvorav den lengste kjøres to ganger på søndag, og er på hele 40,13 km. Løpets totale lengde er på til sammen ca 670 km, hvorav ca 250 km er fartsetapper. Det skal kjøres en etappe på fredag, og den går inne på motorcrossbanen i Sosnova. Så kjøres det syv etapper på lørdag, og avslutter med fire på søndag.

Tidsskjema ser nogenlunde slik ut.
– Tirsdag er det innsjekk for gjennomkjøring etc.
– Onsdag er det gjennomkjøring hele dagen.
– Torsdag er det gjennomkjøring og shakedown.
– Fredag er det teknisk kontroll, innsjekk og start SS1.
– Lørdag er det start på løpet klokken 08.00.
– Søndag starter løpet klokken 08.00.
– Mandag er det hjemreise.

Gutta håper på en tangering av fjorårets resultat, og vet at dette blir tøft. Men at de skal prøve, har de lovet bort. Til mål skal de i alle fall.

Share