Knalldag på Hedemarken

Knalldag på Hedemarken

Team ITweb Online Motorsport stilte med tre biler til start på Rally Hedemarken i helgen, som var den siste NM runden i år. Dette løpet var dessverre det siste på grus i år.

Even og Stig stilte med en Subaru Impreza WRX med startnummer 23, Glenn og Torjus i Nissan Almera GTI med startnummer 61, samt Tone og Nina i Toyota Corolla GTI med startnummer 44.

Første fartsetappe gikk på Vendkvern Motorbane, rett utenfor Hamar. Dette var en kort publikumsetappe på kun 1 km, og alt fungerte vel greit for alle her. Etter denne etappen bar det rett til skogs, der det skulle kjøres fort på mange flotte veier.

Even fikk ikke alt til å fungere helt denne dagen, men kjørte fort uansett. På SS3 hoppet Even og Stig så høyt og langt at de hadde vondt i kroppen resten av dagen. Se link til bildene lenger ned på siden. Ved landingen ble begge demperne bak ødelagt, og da ble bilen litt mer vanskelig å kjøre utover dagen. Feil hjulvalg etter første service var også med på at det ikke ble optimalt. Dessuten sluttet Clutchen å fungere på slutten av SS6, og de måtte kjøre uten denne inn til service. Det var godt det var service etter denne etappen, slik at clutchen kunne fikses. Det viste seg kun å være en liten, enkel feil, som fort ble fikset av servicemannskapet.

Glenn følte at ting fungerte greit denne dagen, selv om det ble noen små feilskjær. På SS4 måtte de bruke reversen, for å komme seg på veien igjen, men uten dramatik. Det gikk bare alt for fort inn i en venstre sving, slik at de ikke klarte høyresvingen rett etter. De måtte derfor ut i grøfta en tur, men som nevnt uten dramatikk og skader. Det var også et hopp før storhoppet som de tok helt av på, og det slo godt i kroppen da de landet der. Det er godt at disse bilene tåler litt bank, ellers hadde det ikke holdt til mål.

Tone fikk enda mer kjøretrening, og holdt dampen nesten hele dagen. På slutten av SS7 måtte hun dessverre bryte, da hun skle av veien i et gjørmehull. Hun ble nok litt stresset da hun ble tatt igjen av en annen bil, og da er det fort gjort å gjøre feil.

Med meget flotte og krevende veier, med mange forskjellige underlag og et knallbra gjennomført rally med utrolig fint vær, ble dette en dag de sent vil glemme. Alle i teamet ønsker å takke Rally Hedemarken for et fabelaktig rally, og vi gleders oss enormt til neste år.

Nå er det inn i garasjen for å overhale understellet på Subaru’n etter storhoppet på SS3, samt litt omsorg for Almera’n og Toyota’n hører også med.

Neste løp vil være Rudskogsprinten som går 9. oktober. Dette er et kort sprintrally på asfalt, inne på Rudskogen Motorbane. Det er litt usikkerhet om hvem som skal starte her, men mest sannsynlig blir det bare Even som stiller til start denne gangen.

Even Moan – 11. plass i klassen og 20. plass totalt (N4).
Glenn Larsen – 16. plass i klassen og 61. plass totalt (N3).
Tone Hagenborg – Brøt på SS7 (A6).

Share