Klasseseier og 8. totalt

Klasseseier og 8. totalt

Det ble klasseseier for Even Moan og kartleser Glenn Bjørnrud i årets utgave av Lausitz-Rallye i Tyskland denne helgen. Dette til tross for usedvanlig vanskelige kjøreforhold. Høstregnet hadde gjort sitt for at det skulle være skikkelig gjørmete veier.

De stilte til start med sin 2000 Mitsubishi EVO 6 i klasse NC1 som er for de eldre bilene med 4-hjulsdrift. Det var 18 startende i klassen og 76 startende totalt i løpet. Totalt endte Even og Glenn på en flott 8. plass, i godt selskap med de litt heftigere bilene som stilte i høyere klasser, noe de er meget godt fornøyd med.
– Etter over 366 kjørte kilometer i rallybil, så vi må si oss meget godt fornøyd med, sier Even. Hovedmålet var å fullføre løpet, da det er utrolig røffe veier. Og vi fullførte med en plassering som vi er meget stolte av.

Alle fartsetappene ble kjørt to ganger og det ble utrolig dype spor. Begge guttene er veldig glade for at bilen har trekk på alle fire hjulene.
Guttene rakk å kjøre siste fartsetappen nesten ferdig, før etappen ble stoppet og kansellert. Han som ledet løpet var uheldig, bilen brant og det ble for mye olje i veien til at det var trygt å fortsette kjøring der. Så gutta fikk rødt flagg ca. en kilometer før mål, og måtte kjøre sakte siste stykket.

Noen «tilbud» ble det også denne gangen, og bilen fikk virkelig gjennomgå. En bakdør og en skjerm må byttes fordi bilen skled inn i en stolpe, men alt-i-alt ser bilen bra ut.  Bare forferdelig møkkete.
– Det var så mye gjørme og sand på fartsetappene at det var utrolig vanskelige kjøreforhold, for ikke å si glatt, sier Even videre. De fleste deltagerne vi har snakket med, er enige om at dette er det verste de har vært med på når det gjelder føreforhold.

Servicegutta, Odd Stian Marthiniussen og Håkon Tyriberget, gjorde en super jobb.
– Uten dem kunne vi ikke ha stilt til start, sier Even, så mekanikerne fortjener stor honnør for den jobben de gjorde.
Og dette var nok ikke siste gang vi stilte til start i utlandet, det er virkelig moro å kjøre løp der, avslutter han.

RESULTATER LAUSITZ-RALLYE 2021:

1. Kahle/Doerr – Skoda Fabia Rally2 evo- 1:31:53,6
2. Grøndal/Fuglerud – Ford Fiesta R5 – 1:31:54,7
3. Chwist/Heller – Hyundai i20 R5 – 1:35:44,8
4. Satorius/Meter – Ford Fiesta R5 Evo2 – 1:37:44,9
5. Scharmach/Moch – Skoda Fabia Rally2 evo – 1:38:58,7
6. Kocik/Wach – Ford Fiesta Rally2 – 1:40:56,6
7. Frustøl/Spilling – Ford Fiesta R5 – 1:43:47,2
8. Moan/Bjørnrud – Mitsubishi EVO VI – 1:43:52,9

< Komplette resultater > < Resultater klasse NC1 >


Foto:  Thomas Gorlt

Share