I år blir det kjøring

I år blir det kjøring

Det er lenge mellom hver gang gutta tar ut bilen for litt kjøring, men denne gangen har det vært litt mange omstendigheter som har gjort dette. Uansett, i år blir det litt kjøring…

Ser man tilbake på 2019, så var gutta veldig fornøyd med det ene løpet de fikk kjørt, Rally Hedemarken. Det ble litt progresjon, men måtte til slutt ta det pent på de siste etappene, da det ble et forbruk av vann, og dermed også overopphetet motor. Gutta rullet pent inn til mål, og så for seg mye jobb frem mot Lausitz Rally som skulle gå ca. 5 uker etter.

Etter Rally Hedemarken ble det da konstatert sprekk i sylinder 4, og Jan Widar Jahrmann stilte villig opp for å hjelpe til å fikse motor til neste løp. Etter mye klunder var gutta klare for avreise til Lausitz Rally, og gledet seg stort.
Gleden ble kortvarig, da de på vei fra teknisk kontroll til service, konstaterte de nok en gang at motoren var ødelagt. Det var bare å pakke sammen og komme seg hjem igjen, og hele teamet var naturlig nok meget skuffet.

Hjemme igjen, etter mange mil på veien, ble motor demontert og det viste seg å være samme feilen igjen. Denne gangen ble ny motorblokk ble hentet og Jan Widar Jahrmann var nok en gang villig til å hjelpe teamet med å bygge ny motor til sesongen 2020.

Året 2020 ble jo et ikke-år, grunnet Covid. Dette gjorde at billøp ble vrient å få til, og ikke minst for teamet også, i forbindelse med jobb, etc. Alt ble med andre ord utsatt og det ble lite jobbing med kjøring.

Da 2021 startet, hadde bilen nybygget motor, men Covid-19 herjet fortsatt. Dette gjorde at gutta ikke ønsket å kjøre løp, samtidig som det ble utfordrede i jobbsammenheng. Det er jo ikke å legge skjul på at gutta kjører ikke mange løpene lenger, bare noe få utvalgte.
Dermed ble det i 2021 planlagt å kopiere 2019, og dermed kjøre Rally Hedemarken og Lausitz Rally i Tyskland.

Rally Hedemarken blir det første løpet i år, og dette med helt nybygget motor. Begge gutta gleder seg stort til å komme i gang med noe kjøring igjen, og ser frem mot helgen på Hamar den 17. og 18. september.
Seks uker etter Rally Hedemarken, bærer det av gårde til Tyskland, som blir årets store begivenhet. Dette blir tredje gangen de reiser til Lausitz, hvor de så langt har gjennomført 50% av gangene de har stilt til start. Gutta håper og tror det blir 67% etter årets løp.

Share