Flott på Rally Hadeland

Nok en gang stilte Team ITweb Online med 2 biler til start, og denne gangen på årets andre NM-runde som gikk av stabelen på Hadeland. Dette er som et lokalt løp for oss, og derfor gledet vi oss litt ekstra denne dagen.

Even Moan og Stig Larsen kjørte inn til en god 6. plass i klassen på den første etappen, og dette viste seg å være 12. plass totalt. Dette var med på å legge listen for resten av dagen, og spørsmålet var om det lot seg gjøre i den knalltøffe konkurransen. Men Even og Stig viste at de kunne henge med, og fikk samme plassering også på den neste prøven. På 3. fartsprøve gikk ikke ting helt som planlagt, og de falt noe nedover på resultatlisten. Men viste igjen på den 4. prøven, at de skulle ha en god plassering i årets andre NM-runde, og kjørte igjen inn til en 12. plass totalt. Det gikk også fort de 3 siste prøvene, og kjørte inn til en knallbra 12. plass totalt, og en 8. plass i klassen.

– Med en 12. plass totalt, fikk vi en etterlengtet seeding, noe vi har jobbet lenge med å klare. Endelig klarte vi det denne gangen, sier Moan stolt.

Seedeing i rallysporten betyr at man har vist at man henger med i det store feltet, og får lov til å få veldig tidlige startnummer. Det vil si at Even og Stig neste år vil starte enda tidligere i startfeltet enn i år, og får dermed bedre veier å kjøre på.

Glenn og Anders Larsen fikk igjen en dårlig start på et rally, og havnet utenfor veien allerede på første prøven.
– Ingen feil med notene denne gangen, men jeg var bare ikke helt konsentrert, sier Glenn. Takket være de mange tilskuerene på stedet, fikk vi bilen på veien igjen. Vi tapte ca. 15 minutter på denne utkjøringen, og det er utrolig kjedelig.
Videre utover dagen fungerte både konsentrasjonen, gutta og bilen mye bedre, og de fikk opp et forholdsvis godt tempo. Men grunnet utkjøringen, ble det nest siste plass i Rally Hadeland på en 74. plass av 75 i mål. Det startet totalt 113 biler på Hadeland denne helgen.

Trond Lyseng og Lasse Olsen kjørte også på Hadeland i helgen, og de var dessverre litt uheldige de også. På 5. fartsprøven måtte også de spa snø, og tapte hele 10 minutter. De endte til slutt på en 64. plass totalt.

Nå er det 3 uker til neste løp, og det er Rally Finnskog ved Kongsvinger. Dette løpet er den 3. NM-runden, og streker seg over to dager. 3 fartsprøver kjøres fredag kveld, og 8 kjøres på lørdag som normalt.