Even i mål på Finnskog

Team ITweb Online stilte denne gang bare med en bil til start på KNA Rally Finnskog Norway. Det viste seg å bli en strålende helg på skogen, for både store og små, som publikum og deltagere.

Even og Stig dro oppover til Finnskog allerede onsdag kveld, da dette var et to-dagers løp. Gjennomkjøringen og teknisk kontroll var på torsdag, og mer gjennomkjøring fredag før starten gikk fra Rådhuset i Kongsvinger kl. 16.30. De 3 første SS’ene var på fredag, og de siste 8 var på lørdag.

Løpet startet bra, men noen hundre meter ut på SS2 sluttet mikrofonen til Stig å virke, noe som resulterte i at Even ikke hørte hva han sa. Even kjørte derfor resten av SS2 uten noter, noe som reduserer farten betraktelig. De falt nedover på resultatlisten, og etter første dag lå de på en 16. plass totalt og en 10. plass i klassen.

Even og Stig startet som nr. 34 på fredag, men siden dette er et to-dagers løp, startes det på lørdag etter resultatene fra dag en. Dette betydde at gutta startet som nr. 16 på lørdag.
Dette var et bra utgangspunkt, og alt lå til rette for et godt løp, også på lørdag.

Etter SS5 lå de på en 15. plass totalt og etter SS8 lå de på 13. plass, og der ble de liggende ut løpet.

– Det gikk bra, men det gikk bare ikke fort nok denne gangen, sier Even. Vi kom da hvertfall til mål, noe som ikke er skjedd oss tidligere på Finnskogen.

Og med en 13. plass på totallisten, 11 min og 40 sek etter vinneren Thomas Kolberg, ble dette en 8. plass i klasse N4, 7 min og 19 sek bak klassevinneren.

Even har nå en 4. plass i Subaru Cup’en, og det blir spennende å følge med også her i sommersesongen.

– Vi kan vel si oss generelt fornøyd med løpet, som er Norges største løp, sier en mellomfornøyd Even. Av 151 startende var det 42 som brøt, av disse var det 9 i klassen vår som brøt.

Det blir nå en forholdsvis lang pause til neste løp, som er Rally Sørland 7. mai. Dette er årets første store grusløp, men stiller utenfor NM og Subaru Cup’en.