Brutt løp i Grimstad

Denne gang ble det slik at Glenn Bjørnrud måtte melde avbud i siste liten, og da hoppet gledelig Gustav Rogstad inn i høyrestolen for Even Moan. Rally Grimstad var 4. runde i NM, og gikk i sin helhet på asfalt. Spenningen var til å føle på, da teamet kun hadde dekk til å kjøre på tørr asfalt, og det var meldt en del regn i perioder.

Gjennomkjøringen gikk som normalt, altså helt greit. Det var også god tid til å skrive noter, og derfor fikk gutta gjennomført litt notetrening i samme slengen. Notetrening er en viktig del av det å kjøre rally.

Det ble en bra start på SS1, der gutta kjørte inn til en 2. tid i klassen. Noe småglatt, men det var likt for alle. Turen gikk da videre til SS2 som startet meget bra, men grunnet litt glatt veibane, var det bare flaks at de ikke ble igjen inne på prøven. Det ble en avkjøring i fullfart gjennom en kombinasjon, der bilen havent i grøfta, og de snurret seg opp på veien igjen. Pulsen ble beskrevet som over middels høy, når bilen stoppet. De kom seg videre, og tapte ca. 25 sekunder på dette.

Resten av løpet gikk helt ok, med noen utfordringer grunnet våt vei. Det ble noen vannplaninger i innbremsinger etc., og dette gjorde at de ikke klarte å henge helt med i toppen, men var meget fornøyd med kjøringen ellers.

Gutta viste at selv en gammel EVO VI med to eldre herremenn, kan henge med i toppen av klassen, og viser muskler tidvis.

Dessverre så endte løpet etter SS9, da kubben i girkassen ga seg 700 meter før mål på siste prøven. Gutta fikk trillet over mål med noe tidstap, men måtte bryte etter tidskontrollen.
Alle må over målrampen og inn i parkferme for å fullføre løpet, og på den måten samle poeng. Det var utrolig ergelig, da dette hadde endt med en 3. plass i klassen, og dermed avansert til 2. plass i NM sammenlagt.

Gutta fikk hentet bil og henger, og lastet opp. Hjemturen blir lang, med mange tanker etter dette. Det ser dessverre ut som medaljen i NM er tapt nå, da det er andre brutte løpet i år.
Teamet får ta en service på bilen, og gjøre seg noen tanker om resten av NM.