2. plass på Hedemarken

2. plass på Hedemarken

Etter lite rallykjøring ble Rally Hedemarken en gedigen opptur for gutta, og ikke minst en sterk 2. plass i klasse 13.

Etter nok et langt opphold fra sporten, ble det igjen satt kursen for billøp, og denne gang på Hedemarken. Gutta hadde ingen tanker om plassering eller målsetninger, utover å kjøre mest mulig kilometer med bilen, for å kjøre vekk noe rattrust før veien videre til Lausitz Rally i november.

Rally Hedemarken gikk over to dager i år, og dermed var det to fartsprøver som gikk i mørket fredag kveld. Med masse ekstra lys på bilen, gjorde gutta seg klare for noe de ikke så frem til. De gruet seg stort til mørkekjøringen, og ble enige om at de bare skulle tusle igjennom for å kunne stille til start på lørdag.

Etter fredagens mørkekjøring lå gutta på en overraskende 2. plass i klassen, noe de ble meget forundret over. Så dårlig kjøring kunne da ikke gi en slik plassering…?
Men dette beviser jo bare at alle andre hadde litt av det samme forholdet til mørkekjøringen, og at alle kjørte egentlig litt dårlig i mørket. Grunnen er vel at det er lite slik kjøring her i landet, bare et fåtall har mye erfaring fra før.

Lørdag startet med noen veldig raske fartsetapper, som fikk fartssperren til å slå inn flere ganger ved ca. 217 km/t på de fine grusveiene. Utover dagen ble det mer tekniske fartsetapper, og gutta storkoste seg. Bil og team fungerte helt upåklagelig hele dagen, og det ble verken tilbud eller skader underveis.

Gutta holdt 2. plassen gjennom hele løpet, og endte til slutt på meget sterk 15. plass totalt i løpet. Etter så langt tid uten kjøring, må de se seg meget fornøyd med resultatet, og ser frem til turen nedover til Tyskland.

Share